Omwille van de wegenwerken die plaatsvonden in de dorpskern van Kemmel (2008 - 2010), hadden wij een alternatief verkooppunt gezocht: een marktwagen. Tijdens de wegenwerken bleef de winkel open maar stond de marktwagen ook op een plaats buiten de dorpskern van Kemmel zodat wij onze klanten op een zo goed mogelijke manier ons brood en banket konden aanbieden.
De marktwagen hadden wij echter een klein jaartje voor aanvang van de werken aangekocht. Om deze zware investering wat rendabel te maken, gingen wij wekelijks op twee markten gaan staan. Wij kregen de smaak te pakken om naast in de winkel onze klanten te bedienen, dit ook op een wekelijkse markt te gaan doen.
In eerste instantie was het de bedoeling om na de wegenwerken te stoppen met de markten en onze marktwagen te verkopen maar zowel Maria als Kris konden geen afscheid nemen van 'hun markt'. Als een marktwagen slechts twee maal per week wordt gebruikt, zijn de onderhoudskosten te duur en daarom besloten we om onze marktwagen te verkopen en in oktober 2010 een aanhangwagen te kopen die ook volledig als broodverkoopruimte is ingericht.

Wegens een operatie bij de bakker kunnen wij tijdelijk geen markten meer doen. Wij hopen vanaf oktober de draad terug op te pikken en opnieuw op de wekelijkse markt in Wijtschate te staan.

Hieronder vindt u enkele nostalgische sfeerbeelden van onze marktwagen (klik op een foto voor een groter formaat).
Foto's van onze aanhangwagen volgen nog.

 

TOP

 

Brood- en banketbakkerij Pauwelyn - Verschelde, Dries 9, 8956 Kemmel (Heuvelland)
Valerie Pauwelyn